Hi Tina, This thread is flooded with yummy recipes.Which all you have selected? I made the traditional Okkarai and uploaded the video containing a brief description of the easy method.Please check it: YouTube - m4melody's Channel Making halwa today. Love Meena
:hiyaUploaded Wheat Halwa and Inji lehyam videos too.....Everything came out perfectly :thumbsup......Krishnarpanam!
We palakkad iyers prepare mimimum 2/3 sweets and savouries each for Diwali 1) Badusa 2) Ma laddu 3) gulab jamun 4) okkarai 5) Mysore pak 6) barfi etc & savouries 1) Mixture 2) Thenkuzal 3) Ribbon pakoda 4) Omapodi 5) Muruku 6) Thatti etc After knowing your interests I will post the recipes. Those which are alrady discussed,please avoid asking for recipes.Thanks HAPPY DIWALI
Re: Rawa laddu Hi friends... Susiyam... Try this Sweet.... தேவையான பொருட்கள <DIR><DIR>ப[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]அரிசி [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]மூன்று ஆழாக்கு உளுந்து [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]இரண்டு ஆழாக்கு உப்பு [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]ஒரு டேபிள் ஸ்பூன் எண்ணை [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]அரை லிட்டர் பூரணத்திற்கு[FONT=TSCu_InaiMathi]: [/FONT]கடலை பருப்பு [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]கால் கிலோ வெல்லம் [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]கால் கிலோ ஏலக்காய் [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]ஐந்து நெய் [FONT=TSCu_InaiMathi]- [/FONT]இரண்டு டேபிள் ஸ்பூன் </DIR></DIR>செய்முற <DIR><DIR>ப[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]அரிசி[FONT=TSCu_InaiMathi], [/FONT]உளுந்தினை மூன்று மனி நேரம் ஊற வைக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]ஒரு லிட்டர் தண்ணிரை கொதிக்க வைத்து அடுப்பை அனைத்து விட்டு கடலைப் பருப்பை போட்டு மூடி வைக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]அரை மணி நேரம் கழித்து பருப்பில் உள்ள நீரை வடித்து விட்டு மிக்சியில் போட்டு குருணைப் பதத்திற்கு அரைக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]அரிசி[FONT=TSCu_InaiMathi], [/FONT]உளுந்தை உப்பு சேர்த்து இட்லி மாவு பதத்திற்கு அரைக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]வெல்லத்தை பொடியாக்கி அரை டம்ளர் தண்ணிர் ஊற்றி பாகு வைத்துக் கொள்ளவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]ஏலக்காயை தோலுரித்து பொடிக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]அடுப்பில் ஒரு கடாயை வைத்து நெய் ஊற்றி அரைத்த கடலைப் பருப்பு விழுது போட்டு இரண்டு நிமிடம் வதக்கி பாகு[FONT=TSCu_InaiMathi], [/FONT]ஏலப்பொடி செர்த்து நன்கு கெட்டியாகும் வரை கிண்டி இறக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]கை பொறுக்கும் சூடு வந்தவுடன் உருண்டைகளாக உருட்டி வைக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]அடுப்பில் வாணலியை வைத்து எண்ணை ஊற்றி சூடானதும் உருண்டைகளை அரைத்து வைத்துள்ள அரிசிமாவு கலவையில் முக்கி எடுத்துப் போடவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT]பொன்னிறமானதும் எடுத்து எண்ணை உறிஞ்சும் தாளில் சுற்றி தட்டில் அடுக்கவும்[FONT=TSCu_InaiMathi]. [/FONT] [FONT=TSCu_InaiMathi][/FONT] [FONT=TSCu_InaiMathi][/FONT] [FONT=TSCu_InaiMathi][/FONT] [FONT=TSCu_InaiMathi]Devi... </DIR></DIR>[/FONT]
Devi.. Nice reciepe pa.. Padikkumbodhe supera iruku.. Will try definetly for this diwali and let u know how it came..
I did not get that maida thenkuzal . Kindly explain me breifly . I have not tried anything like this sweet in home . So give me the procedure . Thanks
Hi, I want to make Ribbon murukku as per above receipe.. But i dont get that achu here in UK checked few stores.. Could you suggest some ideas to make some decent designs..I got gram flour and rice flour.. Much appreciated.. Cheers Chandra
Hi, I want to make Ribbon murukku as per above receipe.. But i dont get that achu here in UK checked few stores.. Could you suggest some ideas to make some decent designs..I got gram flour and rice flour.. Much appreciated.. Cheers Chandra